De nieuwe Europese CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) wetgeving, geeft richtlijnen om de rapportage van duurzaamheidsinformatie door bedrijven te verbeteren. De bedoeling is dat bedrijven hierdoor transparanter worden over de impact van hun activiteiten op mens en milieu.
De Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (oftewel de Sustainable Development Goals, SDG’s) staan aan de basis voor deze rapportage. In eerste instantie geldt de rapportageverplichting voor grote en/of beursgenoteerde bedrijven. Zij worden verplicht om de hele keten van producten en diensten in kaart te brengen. Voor meer informatie hierover verwijzen we u naar de website van Rijksverheid.
Van inventarisatie tot implementatie van de EU-duurzaamheidsrapportage
Pander Consultancy heeft de nodige ervaring met duurzaamheid en het opstellen van carbon footprints. Wilt u (of moet u) aan de slag met deze duurzaamheidsrapportage? Dan helpen we u graag op weg.
Er zijn drie cruciale stappen in dit proces:
- Het inventariseren van de impact op de duurzaamheidsdoelen
- Het opzetten van een carbon footprint;
- Het verzorgen van de periodieke rapportages.
Haal alles uit de duurzaamheidsrapportage
Wie op tijd begint, kan voorbereidingen treffen op de veranderingen die de CSRD-wetgeving met zich meebrengt. Uiteindelijk zal deze wetgeving een positieve impact hebben op zowel de eigen bedrijfsvoering als op de maatschappij.
Waarom zou u haast maken met het implmenteren van de duurzamheidsrapportage?
- Door de duurzaamheidsrapportage op te nemen in de rapportagecyclus, voldoet u niet alleen aan de wettelijke verplichtingen, maar laat u bovendien zien hoe uw bedrijf bijdraagt aan een betere wereld.
- Wie er snel bij is, profiteert van een concurrentievoordeel.
- De duurzaamheidsrapportage kan de toegang tot (bedrijfs) financiering vergemakkelijken.
Overzicht
Offerte aanvragen